An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Kim Sasabone: met de Vengaboys de succesvolste popgroep uit Nederland aller tijden

Onze Molukse Kim Sasabone heeft met de Vengaboys meer dan twintig miljoen platen verkocht en is daarmee met haar groep de succesvolste popgroep uit Nederland aller tijden. Precies 20 jaar geleden kwam ‘We’re going to Ibiza’ uit. Wereldwijd scoorden ze in de jaren ’90 monsterhits en gouden platen. Met ‘We like to party’ stonden ze op de 23ste plaats in de Amerikaanse Billboard Top 100.

Het is een ongekend succes van een muziekgroep met twee Molukse artiesten op de voorgrond. Leadzangeres Kim Sasabone en danser Donny Latupeirissa: deze rasechte entertainers van wereldniveau vormen samen met Denise van Rijswijk en Robin Pors de Vengaboys. Ze hebben sinds 2000 geen nieuwe muziek meer uitgebracht, maar de boekingen stromen nog steeds binnen vanuit alle hoeken van de wereld.

Kim en de Vengaboys toerden 20 jaar geleden 6 weken lang in de VS met de grootste sterren van de wereld: Ricky Martin, Britney Spears, ‘N Sync en Christina Aguilera. En verkochten in India zelfs meer platen dan Michael Jackson. Daarnaast werden ze bij de MTV Awards van 1999 genomineerd in de categorie de beste doorbraak; de eerste en tot nu toe enige keer in de historie voor een groep uit Nederland.

Danser Donnie Latupeirissa en Kim Sasabone tijdens het toeren door de wereld

Mysterie rond de groep

Het Vengaboys verhaal: De makers kwamen op het idee om te doen alsof de groep een paar Spaanse dj’s waren die in een afgeragde bus van strandfeest naar strandfeest hoppen. De Vengabus, dat werd uiteindelijk hun verhaal.

Kim uit Brazilië

Voor de marketing strategie werd door producer Wessel Van Diepen de groep zorgvuldig afgeschermd. Achternamen hadden ze niet. Interviews waren uitgesloten. Kim komt zogenaamd uit Brazilië en praatte vroeger dan ook weinig en of verstond de presentators niet.

Comeback

De groep maakte in 2010 een comeback. Tot de dag van vandaag nemen ze eigenlijk weinig gas terug. Zo blijkt uit de tours de afgelopen jaren in verschillende landen. Tijdens hun 20-jarige bestaan in 2017 keerden ze ook nog eens terug in de Britse hitlijsten.

In mei van dit jaar stond ‘We’re going to Ibiza’ (20 jaar na het uitbrengen van de hit) nog op nummer 1 in Oostenrijk’ mede dankzij een groot landelijke protest waarbij het liedje werd gebruikt.

Kim Sasabone in New York

Even wat misverstanden over de Vengaboys uit de weg ruimen. Iedereen die denkt dat de Vengaboys een soort Boney M of Milli Vanilli is zit ernaast. Zij doen alle zang live. Vengaboys: “Het is een fabel dat wij niet live zingen”

Met kerst zullen zij optreden in het Wembley Arena in Londen. Tijdens een grote tour genaamd ‘We love the 90s’ met o.a. Snap en 2 Unlimited. De Vengaboys blijft populair!

Bron: My Londen
Foto’s: Instagram/ Facebook

Official Merchandise – Visit Ambon 2020
Bij Moluccan Islands!

Bekijk ook de officiële muziek video “Rindu Ambon

“AMBON FEST WEEK”
17 – 24 OCTOBER 2020

Pattimura Park – Lapangan Merdeka
The Natsepa Resort

(Tijdens de Nederlandse herfstvakantie)
AMBON CITY, MOLUCCAS

Lees ook: Asfalea Travel officiële partner Visit Ambon 2020

Total
0
Shares
Related Posts