Kledingmerk Ninetyfour presenteert Maluku collectie op Molukse Dag op Kwaku in samenwerking met Soldat. Sans Patrie

AMSTERDAM – Twee designmerken met Molukse roots, Ninetyfour en Soldat. Sans Patrie, hebben de handen in elkaar geslagen. Dit jaar viert de Molukse Dag op Kwaku het lustrum, en dat wilde creatief deze twee merken duidelijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. STST-collectie bestaat uit een mooie samensmelting van de kenmerkende stijlen die de Molukse roots presenteert.

De nieuwe collectie genaamd Satu Terbang, Semua Terbang is geïnspireerd op de manier waarop een zwerm vogels die gegroepeerd in de lucht vliegen. Van ver lijkt het alsof er een leider de koers bepaalt, echter vliegt elke vogel autonoom, maar houd hij rekening met zijn “naasten” en bepaalt hij zo zijn route. Op die manier beweegt de hele zwerm zich voort, als individuele vogels die elkaar de ruimte gunnen, en elkaar de weg wijzen maar uiteindelijk als één geheel hun bestemming bereiken.

Ninetyfour en Soldat. Sans Patrie streven er naar om net als net als een zwerm vogels de koers te mogen zetten naar andere tijden, waarin we elkaar zien, steunen en respecteren, elkaar de ruimte geven, en we hopelijk respectievelijke bestemmingen mogen bereiken.

SATU TERBANG, SEMUA TERBANG

De nieuwe collectie bestaat uit items met Molukse prints en bestaat uit t-shirts met o.a. Alifuru, Pattimura, Martha Christina Tiahahu en vissershoedjes. Deze exclusieve collectie is verkrijgbaar op de Molukse Dag op Kwaku in het Nelsonmandela Park.

Op zaterdag 30 juli van dit jaar, tijdens de Molukse Dag op Kwaku, zal het publiek kennis maken met STST, wat staat voor Satu Terbang, Semua Terbang. Een frisse samenwerking en een statement die ze samen gaan maken!

Exit mobile version