An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Koning van Nederland biedt excuses aan Indonesië

JAKARTA – Willem-Alexander heeft namens Nederland zijn excuses aangeboden aan Indonesië voor oorlogsmisdaden van het Nederlandse leger in voormalig Nederlands-Indië. Ook feliciteerde hij de Indonesiërs met de viering van hun 75 jaar onafhankelijkheid. Het staatsbezoek heeft een toekomstgericht programma op de agenda. Dat zei hij in het presidentieel paleis.

De koning van Nederland bood zijn excuses rechtstreeks aan de Indonesische president Joko Widodo: ‘In navolging van eerdere uitspraken van mijn regering. Wil ik mijn spijt uitspreken en excuses overbrengen voor geweldsontsporingen van Nederlandse zijde. Dat doe ik in het volle besef dat de pijn en verdriet van de getroffen families generaties lang voelbaar blijven’, zo verklaarde hij.

“Als je het de koning hoort uitspreken dan zie je dat hij twijfelt bij de woorden apologies en regret. Het lijkt alsof hij beseft hoe beladen het is. Dat laat ook zien wat voor geschiedenis hieraan vastkleeft”, zegt historicus Esther Captain aan de NOS, die zich verdiept in de post-koloniale geschiedenis van Indonesië.

Foto: Liputan6.com/Faizal Fanani

Total
0
Shares
Related Posts