An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Korte films over cultuur en tradities in de Molukken

AMBON – Cultuur en tradities zijn belangrijk in Maluku. Ook voor jongeren. Klederdracht, viering van historische dagen en traditionele muziek: men is er trots op. Het short film project van Moluccas Entertainment toont de cultuureigenschappen uit Maluku. Een short film is een film met een voor films relatief korte speelduur, meestal ongeveer 20 minuten.

De afgelopen jaren worden er steeds meer korte films opgenomen in Maluku waarin cultuur en tradities van de Molukken worden geuit.

“Molukkers hebben vele lokale culturele gebruiken geërfd van onze voorouders, die moeten behouden worden voor de jongere generatie. Dit motiveert ons om deze korte films hierover te maken,” legde Yopi Izaac uit, één van de initiatiefnemers.

“Elke film heeft een ander thema met daarin de morele boodschap van lokale culturele tradities. De acteurs zijn jonge talentvolle Molukse jongeren”, zegt hij.

De titels van de korte films zijn: Lemong Nipis, Tampa Garam, Kewang Kecil dan Marthafonds.

Bekijk nu bovenstaande video.

Bronnen: Kompas TV Ambon, Kapan Lagi

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pattimura-Dag 2020

AMBON – Molukkers over de hele wereld herdenken vrijdag de Molukse held Pattimura. Elk jaar op vijftien mei…

Festival Teluk Ambon 2017

Afgelopen weekend vond het jaarlijks terugkerende evenement ‘Festival Teluk Ambon’ plaats. Het festival was van start gegaan met een botenparade.…