An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

De kracht van Molukse kruiden

Van specerijen uit de Molukken wordt van oudsher aangenomen dat ze mensenlevens kunnen redden. Dat was al sinds het tijdperk van de Zwarte Dood epidemie in de Middeleeuwen tot aan de huidige pandemie COVID-19. Dat schrijft Kompas.

De Europeanen hingen vroeger nootmuskaatpoeder om hun nek toen de Zwarte Dood pandemie van 1347 tot 1352 in Europa woedde en vele slachtoffers maakte, soms tientallen procenten van de bevolking. De epidemie kostte wereldwijd tussen de 75 en 200 miljoen mensen het leven.

Nootmuskaat

Tot halverwege de 19de eeuw was Maluku de enige plek waar nootmuskaat en foelie geproduceerd werden. In de 6de eeuw werd nootmuskaat naar India gebracht, en daarna nog westelijker naar Constantinopel. In de 13de eeuw ontdekten de Arabieren dat de oorsprong van nootmuskaat op de Molukse eilanden lag, maar deze kennis hielden zij geheim voor Europese handelaren.

Molukse kruiden effectief bewezen bij behandeling symptomen van het coronavirus

Traditionele Molukse geneeskunde gecombineerd met westerse geneeswijzen kan wel zeker een belangrijke rol spelen in de behandeling van longontsteking. Volgens de Molukse expert Sofyan Umarella in Ambon kan het helpen de koorts verlichten, de progressie van de ziekte te remmen en complicaties te verminderen.

In de binnenlanden van de Molukken hebben veel mensen vaak last van symptomen die lijken op het coronavirus. Waar er geen Covid-19-testkits zijn, kiezen de mensen voor kruidenproducten uit de traditionele Molukse geneeskunde.

Umarella, specialist in geneeskunde verklaard dat er geen onderzoeksresultaten zijn waaruit blijkt dat de kruiden Covid-19 kan genezen. Op basis van zijn onderzoek is het echter alleen voldoende om fit te blijven. Medicinale kruiden versterkt namelijk het zelfgenezend vermogen van het lichaam om het virus te bestrijden, zegt hij en voegt toe dat dit reeds bewezen is bij meerdere mensen in de Molukken.

Bron: Kompas / Fransiskus Pati Herin

Total
0
Shares
Related Posts