An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Laatste kerstspeech burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon

AMBON – Burgemeester Richard Louhenapessy zit in zijn laatste termijn. Dit is de laatste kersttoespraak na tien jaar leiden waarin hij en zijn staf Ambon – en ook de rest van de Molukken – toespreken vanuit het Molukse Pattimura universiteit. Zij wensen iedereen een vrolijk kerstfeest. (Zie bovenstaande video)

Door redactie

Hij nam de gelegenheid om de bevolking van zijn stad te danken dat hij als burgemeester de inwoners mocht dienen. Ambon is de belangrijkste eiland en poort van de Molukken. De hoofdstad en tevens het dichtstbevolkte eiland. De Molukse hoofdstad telt alleen al ruim 400.000 inwoners.

In de speech maakte hij verder duidelijk dat hij en zijn staf iedereen – ongeacht achtergrond of religie – fijne feestdagen wensen en nemen zij de gelegenheid om hun verbindende thema voor het voetlicht te brengen: “Vier Kerstmis nederig en trouw”. Tevens sprak hij Ambon toe over het coronavirus.

Band met Nederland

Louhenapessy heeft ook een band met de Molukse gemeenschap, organisaties- en politiek in Nederland. Zo was hij eind jaren ’60 begin ’70 als student betrokken bij de terugkeer van 2.800 Molukkers uit Nederland naar Indonesië. En bij Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SSVA). Ook had hij een Memorandum of Understanding (MOU) getekend met de provincie Gelderland op het gebied van duurzame energie en water.

In 2016 deed hij de openingsspeech op de Molukse Dag op Kwaku (Kwaku Summer Festival) in Amsterdam, waarin hij de internationale Molukse gemeenschap opriep om terug te gaan naar de Molukken in het kader van Visit Ambon 2020. Maar dat vanwege het corona net als zoveel andere evenementen wereldwijd werd afgelast. In 2021 heeft hij nog een samenwerking gerealiseerd met de Nederlandse Ambassade in Jakarta bij de ontwikkeling van inzamelstructuren, innovaties en ontwikkelingen in huishoudelijk afvalbeheer.

Er zijn genoeg mensen met wie je het goed kan hebben, maar loyale mensen zijn zeldzaam.

– Burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon

Bekijk ons exclusieve interview met burgemeester Richard Louhenapessy tijdens een werkbezoek aan Nederland in 2019. (KLIK HIER)

Bronnen: Radio DMS Info Publik Carang TV
Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Umar Santi in Vanuatu

PORT VILA – Umar Santi, minister van Buitenlandse Zaken van de RMS-regering in ballingschap is in Vanuatu. De…