Landelijke hulpactie: Molukken blijft maar beven, gewonden en veel schade

Voor de derde dag op rij is de Molukken getroffen door een reeks bevingen. De naschokken met de grootste magnitude van 5.6 en de kleinste 1.7 werden wederom gevoeld op het eiland Ambon, Seram en de Banda-eilanden.

Dat meldt Andi Azhar Rusdin van het Indonesisch agentschap voor meteorologie, klimatologie en geofysica (Badan Meteorologi, Klimatologi, dan Geofisika, afgekort door BMKG) op Ambon zaterdag.

De eerste aardbeving had een kracht van 6.5 en werd gevolgd door 484 naschokken. Uit voorzorg zijn duizenden mensen geëvacueerd en slapen complete families buiten uit angst voor nieuw natuurgeweld.

De zware beving vond donderdag plaats in de Midden-Molukken. Het epicentrum lag 37 kilometer ten noordoosten van Ambon. Er zijn tot nu toe 23 doden gemeld. De schade van huizen, gebouwen en infrastructuur is enorm.

Landelijke hulpactie in Nederland

Momenteel wordt er een initiatiefgroep gevormd die een landelijke hulpactie op touw gaat brengen. Deze groep word gesteund door enkele Molukse organisaties die zich al inzetten voor andere projecten in de Molukken. Het opzetten van een landelijke actiedag, met een totstandkoming van een Fonds, moet zorg dragen dat onze mensen goed georganiseerde hulp krijgen vanuit Nederland die nodig is in deze trieste situatie.

LET OP! Een officiële update betreft de landelijke hulpactie volgt as dinsdag via Tifa Magazine.

Exit mobile version