An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Legendarische jazzmuzikant Benny Likumahuwa overleden

JAKARTA – De legendarische jazzmuzikant Benny Likumahuwa is dinsdag op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was lid van de nostalgische band “The Rollies” uit de jaren ’60. Tevens is hij de broer van zanger Utha Likumahuwa en de vader van jazzbassist Barry Likumahuwa.

Benny Likumahuwa was één van de bekende gezichten van de Molukse muzikanten in Indonesië. Zo droeg hij bij aan het bevorderen van talentvolle artiesten uit de Molukken, die carrière wilde maken in de Indonesische muziekindustrie. In bovenstaande video een mooi voorbeeld hiervan. Een muzikale Amboina Jazz performance waarin hij samen met eveneens legendarische zanger Harvey Malaihollo het nummer “Kota Ambon” ten gehore brengt.

“My Hero #likefatherlikeson
I love you pap!”

– Barry Likumahuwa, jazzbassist

Benny Likumahuwa stond bekend als een multi-getalenteerde muzikant omdat hij verschillende muziekinstrumenten kon bespelen, waaronder de bongo’s, klarinet, saxofoon en trombone. Hij trad op op tal van jazzfestivals in Indonesië en in het buitenland, waaronder in de buurlanden Singapore en Maleisië. Hij stond vaak op het podium naast zijn zoon, de populaire bassist Barry Likumahuwa.

Total
0
Shares
Related Posts