An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Legendarische zanger Bob Tutupoly (82) overleden

JAKARTA – De legendarische Molukse zanger en songwriter Bob Tutupoly is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden. Volgens muziekresearcher en goede vriend Stanley Tulung is zijn overlijden het gevolg van een beroerte. De zanger werd al enkele weken behandeld.

Bobby Willem Tutupoly, beter bekend als Bob Tutupoly of Om (oom) Bob, geboren op 13 november 1939 in Surabaya, was een beroemde zanger in de jaren zestig. Hij verwierf o.a. landelijke populariteit met zijn uitvoering van het nummer “Widuri”.

Bob Tutupoly stond al op jonge leeftijd bekend om zijn unieke stem en maakte deel uit van verschillende bands en zanggroepen, waaronder het Quartet Jazz (Jazz Quartet) op Radio RRI in Surabaya. Hij nam populaire nummers op als “Tiada Maaf Bagimu” (No Apologies For You) en “Tinggi Gunung Seribu Janji” (Mountain of a Thousand Promises) met de beroemde Pattie Sisters.

Ook trad de zanger op in buurlanden als Maleisië en Singapore, en verhuisde hij in 1969 naar de Verenigde Staten, om ook daar te zingen en muziek op te nemen. In 1976 keerde Tutupoly terug naar Indonesië. Tevens bouwde hij zijn carrière op als een iconische gastheer van quizshows zoals Pesona 13 en Ragam Pesona op TVRI. Als acteur is hij te zien in films zoals Penasaran (Curious) uit 1977 en Sebelah Mata uit 2008.

Total
0
Shares
Related Posts