An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Legendarische zanger Zeth Lekatompessy overleden

AMBON – Muzikant, zanger en producer Zeth Lekatompessy is overleden. Hij was 81 jaar oud. Het nieuws is vrijdag officieel naar buiten gebracht door het stadsbestuur van Ambon.

Zeth Lekatompessy, algemeen bekend als Bapa Teka, stond met zijn kenmerkende stem jaren aan de top met zijn muziekproducties. Hij was niet alleen bekend in de Molukken en bij de internationale Molukse gemeenschap, maar in heel Indonesië heeft hij een legendarische status. Op de foto hierboven ziet u oom Zeth (midden) samen met wijlen Glenn Frendly tijdens de Konser Beta Maluku in Jakarta in 2010.

De uitvaart aanstaande zondag, regelt de gemeente Ambon. In een officiële verklaring van de burgemeester, Richard Louhenapessy, wordt hij geëerd: “We hebben één van de beste en belangrijkste artiesten verloren, tot mijn verdriet. Zijn muziek heeft op elke nieuwe generatie muzikanten op Ambon invloed.”

“Oom Zeth had een zeer brede muzieksmaak, dat stelde hem in staat om verschillende genres van pop tot slow uit te brengen. Hij had een sterke fysieke uithoudingsvermogen om te zingen”, verklaarde de directeur van Ambon Music Office, Ronny Loppies.

In onze volgende TIFA Magazine editie een uitgebreide artikel over Zeth Lekatompessy.

Tekst: Novi Ohorella

Foto: Bakit Budaya Djarum Foundation

Total
0
Shares
Related Posts