An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Liefdadigheidsconcert voor slachtoffers aardbeving Turkije in Ambon en Masohi

AMBON – De humanitaire organisatie Aksi Cepat Tanggap (ACT) in Maluku heeft samen met de Masyarakat Relawan Indonesia (MRI) een muzikale liefdadigheidsconcert georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Het land werd twee weken geleden getroffen door een zware beving. ACT is een internationale professionele organisatie die zich inzet voor de wereldwijde gemeenschap.

De voorzitter van ACT Maluku, Wahab Loilatu, verklaarde dinsdag dat het liefdadigheidsconcert getiteld ‘Maluku Peduli Gempa Turki’ op twee verschillende locaties werd gehouden, namelijk in
Caffe Pojok Pelabuhan in het centrum van Ambon en Sianida Café in Masohi.

Het ingezamelde bedrag van Rp 1.345.000 wordt gedoneerd aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije. Volgens Loilatu gaan alle donaties bij soortgelijke activiteiten in verschillende regio’s van Indonesië naar de ACT Pusat om vervolgens overgedragen te worden aan de ACT in Turkije.

De aardbeving vond plaats in de Egeïsche Zee tussen Griekenland en Turkije. Het epicentrum lag ten noorden van het Griekse eiland Samos en de beving had een kracht van 6,7. In Turkije stond de teller vorige week op vierennegentig mensen die om het leven zijn gekomen. Waarvan twee scholieren op Santos. Het aantal gewonden is opgelopen tot boven de 700.

Bron: Antara, Shariva Alaidrus, Masuki M. Astro

Total
0
Shares
Related Posts