An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Limited T-shirts met Molukse prints nu ook online verkrijgbaar bij Ninetyfour (een samenwerking met Soldat. Sans Patrie)

Twee designmerken met Molukse roots, Ninetyfour en Soldat. Sans Patrie, hebben de handen in elkaar geslagen. Ze lanceerden hun gezamenlijke merchandise STST (Satu Terbang, Semua Terbang) op het Kwaku Summer Festival tijdens de Molukse Dag op 30 juli jl. De STST-merch bestaat uit een mooie samensmelting van de kenmerkende stijlen die de Molukse roots presenteert.

,,Geweldig om te zien dat ze uit alle windstreken naar Amsterdam waren gekomen. Er stonden rijen bij de stands, maar helaas kon door de feestdrukte op het festival niet iedereen nog optijd bij onze pop-up stand een item halen. Maar we krijgen nog steeds veel aanvragen daarom zetten we het alsnog online”.

De collectie bestaat uit items met Molukse prints en bestaat uit t-shirts met o.a. Alifuru, Pattimura, Martha Christina Tiahahu (uitverkocht), Satu Terbang, Semua Terbang, Lawamena Haulala en Moluccas.

Let op er zijn nog maar beperkte maten over.

Islands of Kings

Een van deze unieke T-shirts is “Islands of Kings”, de Engelse vertaling van Jazirat al-Muluk. Een benaming die Arabische handelaren aan de Molukse eilandengroep hebben gegeven vanwege de koninkrijken op de noordelijke eilanden en zo rond de 14e eeuw hun bekendheid kreeg, door de rijkdom aan kruidnagel en andere specerijen die de Molukken tot een belangrijk werelddeel maakte.

www.ninety-four.com www.soldatclothing.com

Total
0
Shares
Related Posts