Lokale chapter motorclub Satudarah op Ambon brengt water en voedsel naar slachtoffers aardbeving Molukken

De eerste lokale hulporganisaties en stichtingen zijn ter plaatse om de eerste hulp – water, voedsel en medicijnen – te verlenen aan slachtoffers en evacués van de aardbeving. Waaronder motorclub Satudarah, de lokale chapter Amboina die gevestigd is in de Molukken heeft zondag drinkwater en verschillende voedselbenodigdheden uitgedeeld aan de vier zwaarst getroffen gebieden op Ambon; de dorpen Suli, Tulehu, Waai en Liang.

De president van Satudarah MC chapter Amboina, Boi Latuconsina, roept de gemeenschap op om de slachtoffers te helpen van deze verschrikkelijke aardbeving. “We zijn één familie het is onze taak”, aldus Latuconsina.

Het organiseren van grootschalige hulp kost enige tijd. De gouverneur van de Molukken heeft de noodtoestand uitgeroepen tot tenminste 9 oktober. De autoriteiten hebben noodtenten en gaarkeukens geopend voor mensen die nog niet naar huis terug kunnen. En alle gewonde slachtoffers en zieken kunnen op kosten van de provinciale regering van Maluku behandeling krijgen bij alle ziekenhuizen.

Landelijke hulpactie in Nederland

Momenteel wordt er een initiatiefgroep gevormd die een landelijke hulpactie op touw gaat brengen. Deze groep word gesteund door enkele Molukse organisaties die zich al inzetten voor andere projecten in de Molukken. Het opzetten van een landelijke actiedag, met een totstandkoming van een Fonds, moet zorg dragen dat onze mensen goed georganiseerde hulp krijgen vanuit Nederland die nog nodig is in deze trieste situatie.

LET OP! Een officiële update betreft de landelijke hulpactie volgt as dinsdag via Tifa Magazine.

Exit mobile version