• Home
  • >
  • Magazine
  • >
  • Interview: Viervoudig Nederlands kampioene Gayle Mahulette

Interview: Viervoudig Nederlands kampioene Gayle Mahulette

HOLBAEK – De oorspronkelijk Arnhemse Gayle Mahulette won op 6 februari jl. haar vierde Nederlandse titel in het damesenkelspel, ze overtrof Olympiaganger Judith Meulendijks (drie NK-titels) en achterhaalde ze onder andere generatiegenoot Soraya de Visch Eijbergen.

Door Roger Neervoort

De Molukse speelt badminton op topniveau. Twee jaar geleden verhuisde ze ervoor naar Denemarken. Waar ze de begeleiding en tegenstand vond die ze in Nederland miste. We volgen haar al jaren, maar hoe gaat het nu met haar in Denemarken? En wat is er voor nodig om vier keer Nederlands kampioen te worden? Tijd voor wat TIFA vragen.

Hoe bevalt het leven in Denemarken?

Denemarken is een leuk land, met veel te zien en interessante tradities. Voor mijn badmintonleven is dit de ideale plek om te zijn, (Holbaek). Er zijn veel spelers, van uit alle hoeken van de wereld, waar ik goed mee kan sparren. Ik woon op loopafstand in een kleine kamer van het sportcentrum vandaan en heb hier alle faciliteiten die ik nodig heb. Zoals de badminton hal, gym, zwembad en fysio. Mentaal gezien kan het af en toe wel een challenge zijn, omdat je sociale leven hier op een laag pitje staat vanwege de badmintonbubbel waar je in zit. Gelukkig kan ik contact houden met mijn familie en vrienden via Facetime!

Je hebt een grote carrière. Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten die je nodig hebt om de top te halen?

Een aantal belangrijke kwaliteiten zijn wilskracht, discipline en consistency. Je hebt die drive nodig om iets zo graag te willen bereiken, zodat je ook de dingen gaat doen die nodig zijn om dat doel te behalen. Dan moet je ook consistency hebben hierin, er telkens aan blijven werken, want practise makes progress.

Is bij een profcarrière hard werken belangrijker dan talent?

Ik denk dat beide belangrijk zijn, maar wanneer talent niet hard werkt… dan kom je ook niet verder. En met hard werken kan je zeker ver komen!

Kom je weleens andere Molukkers tegen in de badminton wereld?

In Nederland weleens, maar in de internationale badmintonwereld ben ik niet veel Molukkers tegen gekomen. De meeste spelers weten niet waar Maluku is en hoe het komt dat ik voor NL speel. Het is wel mooi om zoveel mensen over ons verhaal en de cultuur te kunnen vertellen en ze kennis te laten maken met ons eten.

Heb je ook een voorbeeld waar je tegen opkijkt en die jou heeft geïnspireerd?

In de loop der jaren zijn er veel verschillende badminton toppers waar ik naar heb opgekeken en die mij hebben geïnspireerd. Onder andere Mia Audina en Carolina Marin.

Foto: Lino Munoz

Bestel nu de ‘laatste’ gratis TIFA krant en wordt abonnee! Stuur ons een mail met uw naam en adres. Via social@tifamagazine.com  Verzendkosten zijn 3,50

Tifa Magazine brengt per kwartaal een exclusieve papieren krant uit.
Exclusieve interviews en verhalen!
Na twee jaar gratis edities is het vanaf 2022 alleen nog verkrijgbaar als u abonnee bent.
Tifa is actueel, dichtbij en onafhankelijk!
Voor nu maar 15,- per jaar* bent u al lid. U kan abonneren via social@tifamagazine.com
Stuur uw volledige naam, adresgegevens, mail en telefoonnummer naar ons toe.

Ovv Abonnee TIFA Krant.

*exclusief verzendkosten

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Magazine

TIFA_MAG_01_COVER-1179x1536-kopie
Glossy TIFA MAGAZINE
foto-7
Welkom op de nieuwe website van TIFA Magazine
tifa_inception_image
TIFA Magazine winter 2022/2023

Zie Ook

67406507_1144642689052683_6597033594441433088_n
Tickets Molukse Dag op Kwaku 2024 en Afterparty in Melkweg Amsterdam
4
Naruwe komt 27 juli naar Nederland op de Molukse Dag op Kwaku
Top