• Home
  • >
  • Magazine
  • >
  • Maju Bangsas: ‘Het gaat niet om de bedenker van dit concept, maar de talenten met Moluks bloed’

Maju Bangsas: ‘Het gaat niet om de bedenker van dit concept, maar de talenten met Moluks bloed’

De Molukse gemeenschap beschikt van oudsher over behoorlijk wat muzikaal talent. Met de digitale revolutie is het tijd voor een heuse talentenplatform. Zo is anderhalf jaar geleden Maju Bangsas ontstaan op Instagram. Op 16 februari viert Maju Bangsas dat het één jaar bestaat. TIFA Magazine kreeg de primeur om in gesprek te gaan met de bedenker achter het creatieve Instagram-account @majubangsas.

Tekst: Zainal Umarella

Dit bleek in eerste instantie echter niet zo makkelijk. Op de uitnodiging voor een interview met TIFA antwoordde Maju Bangsas weifelend. Dit heeft allemaal te maken met de visie en missie van het concept. De bedenker benadrukt anoniem te willen blijven en wenst dat zijn / haar identiteit anoniem blijft.

‘Omdat dit platform niet om de bedenker gaat, het gaat om de talenten met Moluks bloed.’

Er is veel talent op muzikaal gebied in Nederland. Maju Bangsas wil voor deze talenten een online podium creëren om zich te kunnen laten zien. Uiteraard wordt er gekeken naar culturele aspecten en andere talenten.

Maju Bangsas heeft inmiddels een groot bereik opgebouwd met meer dan 3000 volgers. Het talentenplatform voor jongeren en millennials krijgt inmiddels meerdere grote supporters op het Instagram kanaal dat een bijdrage levert voor nieuw Moluks talent. Grondleggers en hedendaagse sterren in de genre van voornamelijk RnB, Hiphop en Soul uitten eveneens hun support. Namen als Ronnie Flex, Jimmy Huru, Benjih en Danjil Tuhumena om er maar een paar op te noemen. Een talentenplatform waar het draait om drie kunstvormen: muziek, cultuur en dans.

‘Maju Bangsas is een muzikale talenten platform voor alle Molukkers.’

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Magazine

foto-7
Welkom op de nieuwe website van TIFA Magazine
tifa_inception_image
TIFA Magazine winter 2022/2023
tifa-hrfst
TIFA Magazine Herfst 2022

Zie Ook

Pacific_Roots_Poster
Pacific Roots Fest indoor, 25 November 2023, Almere
fresly
Gift Concert Datang Kele - Rindu Ambon: Fresly Nikijuluw Ft. Bianca Boeloerditty - Tunggu Beta Kele
Top