• Home
  • >
  • Magazine
  • >
  • Molukse Choreografe in de Molukken wil Taboe Doorbreken  

Molukse Choreografe in de Molukken wil Taboe Doorbreken  

AMBON – De creatieve getalenteerde Molukse danskunstenaar en choreografe Theodora Melsasail organiseert theatershows in de hoofdstad Ambon en is verantwoordelijk voor de thematentoonstelling ‘My Period’. Deze voorstelling is een vorm van educatie voor vrouwen die menstruatiepijn ervaren. Een taboe in de Molukken die zij wilt doorbreken.

Theodora Melsasail is op 21 februari 1994 geboren in Ambon. Theo, zoals ze wordt genoemd, is erg professioneel en gaat dan ook serieus te werk als het gaat om de kunst en uiting van de moderne dans. Het is voor haar niet alleen een hobby, maar ook een middel om mensen iets bij te brengen. Theo wilt het publiek doceren via de danskunst met betekenisvolle optredens in verschillende ontmoetingsruimtes. 

Theo is dit jaar de winnares geworden van een innovatieve management arts-beurs met haar dansevenement en tevens tentoonstelling, die deel uitmaakt van haar succes op het gebied van de moderne kunst. Theo koos voor het thema menstruatie omdat, het erg belangrijk is om de taboe te doorbreken voor vrouwen die zich er voor schamen om er over te praten.

Haar werk wordt ook gecombineerd met de lokale traditie van de Nuaulu-stam in Maluku, namelijk “Tradisi Pinamou”.

Theo zegt hierover: “Ik voel mij geroepen om de Molukkers te laten nadenken over zaken waar nog veel taboe op rust, zodat de projecten die ik produceer, educatief materiaal voor vrouwen in Maluku kunnen blijven .” 

Wilt u meer weten over haar projecten? Volg haar dan op Instagram: Theodora Melsasail.

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Magazine

foto-7
Welkom op de nieuwe website van TIFA Magazine
tifa_inception_image
TIFA Magazine winter 2022/2023
tifa-hrfst
TIFA Magazine Herfst 2022

Zie Ook

UNFPA IDN - Papua Concert
Jongerenevent over klimaat en gezondheid in Jayapura, Papua
Event-Papua
Health Awareness & Climate Change Event, 9 December 2023, Jayapura, Papoea
Top