An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Maju Bangsas: ‘Het gaat niet om de bedenker van dit concept, maar de talenten met Moluks bloed’

De Molukse gemeenschap beschikt van oudsher over behoorlijk wat muzikaal talent. Met de digitale revolutie is het tijd voor een heuse talentenplatform. Zo is anderhalf jaar geleden Maju Bangsas ontstaan op Instagram. Op 16 februari viert Maju Bangsas dat het één jaar bestaat. TIFA Magazine kreeg de primeur om in gesprek te gaan met de bedenker achter het creatieve Instagram-account @majubangsas.

Tekst: Zainal Umarella

Dit bleek in eerste instantie echter niet zo makkelijk. Op de uitnodiging voor een interview met TIFA antwoordde Maju Bangsas weifelend. Dit heeft allemaal te maken met de visie en missie van het concept. De bedenker benadrukt anoniem te willen blijven en wenst dat zijn / haar identiteit anoniem blijft.

‘Omdat dit platform niet om de bedenker gaat, het gaat om de talenten met Moluks bloed.’

Er is veel talent op muzikaal gebied in Nederland. Maju Bangsas wil voor deze talenten een online podium creëren om zich te kunnen laten zien. Uiteraard wordt er gekeken naar culturele aspecten en andere talenten.

Maju Bangsas heeft inmiddels een groot bereik opgebouwd met meer dan 3000 volgers. Het talentenplatform voor jongeren en millennials krijgt inmiddels meerdere grote supporters op het Instagram kanaal dat een bijdrage levert voor nieuw Moluks talent. Grondleggers en hedendaagse sterren in de genre van voornamelijk RnB, Hiphop en Soul uitten eveneens hun support. Namen als Ronnie Flex, Jimmy Huru, Benjih en Danjil Tuhumena om er maar een paar op te noemen. Een talentenplatform waar het draait om drie kunstvormen: muziek, cultuur en dans.

‘Maju Bangsas is een muzikale talenten platform voor alle Molukkers.’

Total
0
Shares
Related Posts