An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

‘Mari Ba Ikoooooo!’ oftwel ‘Kom En Doe Mee!’

Glenda Pattipeilohy uit Nederland is op dit moment op het eiland Ambon en aanschouwt het plastic probleem. Komende zaterdag zal zij met een paar honderd vrijwilligers gaan participeren in een schoonmaakactie ‘Trash Chalenges’ van de onafhankelijke organisatie Moluccas Coastal Care bij Batu Merah op Ambon.

Naast het schoonmaken van het strand zal Maluku Coastal Care, bestaande uit afgestudeerden én studenten van de Pattimura Universiteit op Ambon, ook educatie geven. Verder zullen dokters aanwezig zijn om algemene checkups bij de lokale bevolking te verzorgen.

Glenda vraagt nu om een kleine donatie (variërend van €1 tot €25) om voor zaterdag a.s. materialen (tools) te kunnen aanschaffen en ook brandstof te kunnen kopen voor de wagens die het verzamelde vuil zullen wegbrengen.

Via deze link kan je zelf kiezen welke donatie je wilt geven: https://linktr.ee/glenbeilohy

Tegen Molukse Nederlanders of Nederlandse Molukkers die op dit moment op Ambon verblijven zegt Glenda: ‘MARI BA IKOOOOOO!’ oftwel ‘KOM EN DOE MEE!’

Al een langere tijd houdt de lokale overheid zich bezig met schoonmaakacties en educatie op Ambon. In samenwerking met milieuorganisaties, scholen en inwoners wordt hier structureel aan gewerkt. Ook vrijwilligers en stichtingen uit Nederland dragen hun steentje bij. Vaak in samenwerking met de regionale autoriteiten, maar soms ook op eigen initiatief.

TRASH CHALLENGES
Zaterdag 27 april 2019
07.30 uur (lokale tijd)
Batu Merah Beach
Ambon, Midden-Molukken

Foto: Glenda Pattipeilohy

Total
0
Shares
Related Posts