An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Matheos Berhitu vertegenwoordigt Molukse hoofdstad op internationale hardloopwedstrijd in Maleisië

AMBON – De 49-jarige Matheos Berhitu zal de Molukse hoofdstad Ambon vertegenwoordigen tijdens het hardloopevenement Tour Of Peninsula 2021 in Maleisië. De afstand is 2.239 kilometer. De start begint op 1 augustus en zal eindigen op 31 augustus 2021.

Door Priska Birahy

De Tour Of Peninsula behoort tot een van de extreme hardloopwedstrijden in de wereld. Uit Indonesië doen er slechts twee hardlopers mee. Uit de provincie Bali en de provincie Molukken. ‘Ik uit Ambon en een hardloopster uit Bali zijn geselecteerd door de commissie’, verteld Berhitu ons tijdens het trainen op het Lapangan Merdeka plein in Ambon.

Berhitu is geen onbekende en heeft vaker deelgenomen aan ultramarathon races van meer dan 100km. Hij heeft meerdere records en prestaties op het gebied van lange afstand hardlopen. Zo deed hij mee aan de Tambora Ultra Running kampioenschappen 2016 en 2017. En de Ultra Marahton coast to coast 440km 2018.

“Afwisseling in je trainingen, zowel in intensiteit als in omvang, is erg belangrijk. Het verhogen van het aantal kilometers, het verbeteren van de voeding. Het is mijn toewijding om mijn familienaam, persoonlijke naam, de trots van de stad waar ik vandaan kom, uit te dragen. Kortom het is een kwestie van trots”, zegt Matheos.

Lees ook: Molukse hardloper Matheos Berhitu naar Marokko

BEKIJK RINDU TANAH AIR, OPGEDRAGEN AAN 70 JAAR MOLUKKERS IN NEDERLAND KLIK HIER!

Total
0
Shares
Related Posts