An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Meerdere regio’s nemen strengere maatregelen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen

De situatie in Indonesië wijzigt als gevolg van de ontwikkelingen rond het coronavirus momenteel snel. Overal ter wereld sluiten landen en regio’s hun grenzen en wegen uit angst voor verdere verspreiding van het Covid-19.

De Indonesische regering is bezig met het opstellen van een verordening om de procedures en vereisten vast te leggen voor het eventueel opleggen van regionale quarantaines onder dwang, oftewel lockdowns, bevestigd een woordvoerder van het ministerie. Aangezien besmettingen van het coronavirus in het land blijven toenemen.

Enkele regio’s in Indonesië hadden begin van deze week al meer, strengere maatregelen genomen dan hoe president, Joko Widodo, het in eerste instantie leek te hebben opgelegd. Zo had hij opgedragen geen ‘lockdown’ toe te passen.

De regionale overheid van Papoea heeft lucht- en zeehavens gesloten, omdat het virus via reizigers overgedragen kan worden. Goederen en voedsel komen nog wel door.

De burgemeester van Tegal in Midden-Java heeft besloten de stad af te sluiten om de inwoners te beschermen tegen de verspreiding van Covid-19. De maatregel is voor een periode van vier maanden, van 30 maart tot 31 juli 2020.

Burgemeester Dedy Yon Supriyono van Tegal maakte dinsdagavond bekend dat de stad in “noodtoestand” verkeerde na de bevestiging van één coronapatiënt.

Naast social distancing, thuisisolatie, ontsmettingen, het sluiten van toeristische trekpleisters en het moeten mijden van groepsactiviteiten worden de corona-maatregelen extra aangescherpt.

De coördinerende minister van Politiek, Juridische Zaken en Mensenrechten, Mahfud MD, laat weten dat de afgelopen dagen een aantal regionale overheden in het land hun eigen versie van een lockdown hebben ingevoerd. Hoewel de centrale regering in Jakarta nog geen ondersteunende regelgeving had uitgevaardigd.

Jokowi is tot dusver echter onvermurwbaar gebleven voor het opleggen van een lockdown. Zo schrijft The Jakarta Post.

Maar doktoren en medische specialisten roepen op tot lokale lockdowns, omdat volgens hen social distancing niet effectief genoeg is. Dat blijkt uit een verklaring verstrekt aan The Jakarta Post. Er zijn nu 1.046 personen besmet en 87 mensen overleden aan Covid-19 in Indonesië.

Vrijdag heeft nieuwszender CNN Indonesia uitgebreid verslag gedaan van deze ontwikkelingen. Waarin ook de president van Indonesië uitleg geeft over de stand van zaken. Bekijk HIER de videotoespraak van Joko Widodo.

Lees meer in: CNN Indonesia, AkuratJakarta Globe, CNN Indonesia, Gesuri, Jakarta Post
Bron & Foto: BNPB

Total
0
Shares
Related Posts