An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Melanesische Paradijsvogels bedreigd

Greenpeace International heeft in de afgelopen drie jaar de 25 grootste palmolieproducenten gevolgd met betrekking tot het kappen van tropisch regenwoud. Daaruit hebben ze hun conclusie getrokken dat 40 procent van deze ontbossing plaats vond in West Papua.

Nog nooit eerder is er dergelijk uitgebreid onderzoek gedaan naar ontbossing op dit deel van het eiland Nieuw-Guinea. Binnen de Europese Unie is Nederland de belangrijkste importeur van palmolie. Ook op de Aru-eilanden, Buru en Seram zijn grootschalige ontbossingen geconstateerd.

De Paradijsvogel is één van de vele inheemse diersoorten in West Papua en het zuiden van de Molukken, die volgens activisten met uitsterven wordt bedreigt. Op de Facebook pagina van Surga Kecil Yang Jatuh Ke Bumi zijn verontrustende foto’s opgedoken.

Het tropische regenwoud wat geografisch behoort tot Melanesië, is enorm rijk aan biodiversiteit en ze bewijst ook haar dienst als de longen van de aarde. Maar door ontbossing dreigt er een groot gevaar voor het regenwoud en brengt het ernstige klimaat effecten met zich mee.

Milieuactivisten melden ook dat veelal transmigranten in het voormalig Nederlands Nieuw Guinea in grote getale op inheemse diersoorten jagen. Die ze vervolgens verkopen op de lokale markt.

Bron: Greenpeace
Foto: Surga Kecil Yang Jatuh ke Bumi (Facebook)

 

ZATERDAG 27 JULI 2019
NELSON MANDELA PARK AMSTERDAM

Total
0
Shares
Related Posts