An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Mensenrechten ambassadeur Kees van Baar brengt bezoek aan Maluku en Papua

Mensenrechtenambassadeur Kees van Baar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is in Indonesië voor een werkbezoek. Als onderdeel van zijn bezoek bracht hij ook een bezoek aan Maluku en Papua.

In Ambon sprak hij met verschillende partijen om actuele situaties en toekomstige situaties inzichtelijk te maken. Hij sprak o.a. met de nieuwe hoofd van politie Deden Juhara en voerde discussies over religieuze tolerantie en conflictpreventie.

Ook bracht hij een bezoek aan de Pattimura-universiteit waar hij een toespraak hield over toegang tot gerechtigheid, zakendoen en vrijheid van geloof.

“Great to be back in Ambon after 15 years and see a peaceful and lively Island”, twitterde van Baar.

In Papua sprak hij over het belang van mensenrechten met Papua’s Human Rights Comission (Komnas HAM), gouverneur Lukas Enembe, militair commandant Hinsa Siburian, leden van het provinciale parlement, Police Chief Boy Rafli Amar en deputy Police Chief Agus Rianto.

En bracht hij een bezoek aan de Community School of Justice. Via deze school kunnen Papoea vrouwen leren wat hun rechten zijn en krijgen ze juridische hulp en advies.

 

Foto: Twitter

Total
0
Shares
Related Posts