An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Milieuproject Langgur Green and Clean 2021

LANGGUR – De lokale overheid van de Zuidoost Molukken is bezig het milieuproject ‘Langgur Green and Clean 2021’ te realiseren. Zoals een afvalvrij Ngurbloat Beach. Het bekende Pantai Pasir Panjang op de Kei-eilanden.

Om dit doel te bereiken, hebben lokale ambtenaren via het Milieuagentschap het afvalbeheer in Ngurbloat gesocialiseerd met milieugroepen, toeristische organisaties en de lokale gemeenschap.

Ana Yunus, Kepala Dinas Lingkungan Hidup Maluku Tenggara, legde uit dat er tijdens de socialisatie op 3 december jl. verschillende cursus plannen werden gepresenteerd. Inclusief verwerking van organisch afval en anorganisch vuil op toeristische locaties, schrijft ze in een schriftelijke verklaring.

“De bedoeling is om Ngurbloat Beach te ontwikkelen tot een op ecotoerisme gebaseerde bestemming”, zegt Ana Yunus.

Volgens Yunus zijn de plannen goed ontvangen door de betrokkenen en zijn ze vastbesloten om de trainingen met enthousiasme uit te voeren. Op 9 december 2020 zal het project van start gaan. De DLH Maluku Tenggara zet zich in voor het ontwikkelen van innovatie en structuur in afvalbeheer en groene open ruimte.

Bron: Times Indonesia
Foto: Ana Yunus

Total
0
Shares
Related Posts