Moluccas Story: ‘Mata Air Ninivala’

Ba' Story | Sejarah Ninivala | Mata air terbaik di Pulau Seram Maluku.

In bovenstaand filmpje krijgt u een uitleg over Ninivala, een mythische waterbron op het eiland Seram (Ceram). Het meer ligt in het dorp Piliana, het land van de inheemse stam Wemale.

Op dit eiland staat de berg Banaiya met een hoogte van 3.027 meter boven zeeniveau. Het is een van de honderd meest topografisch prominente toppen op aarde. Ninivala, ook wel Air Jodoh genoemd, gelegen op een hoogte van 1.280 meter boven zeeniveau bevindt zich op de berg en heeft een heldere mint-blauwe kleur. Er komt stoom van het water af, echter is het water niet heet.

De reportage is gemaakt door Moluccas Story, een team filmmakers en fotografen in de Molukken. In samenwerking met onze redactie worden de video’s met Nederlandse beschrijving gepost op onze website.

De nieuwe en ‘laatste’ gratis TIFA krant is in december verspreid door heel Nederland in de Molukse wijken. Woont u niet in een Molukse wijk en wilt u het thuis opgestuurd hebben stuur ons dan een mail met uw naam en adres. Via social@tifamagazine.com  Verzendkosten zijn 3,50
Tifa Magazine brengt per kwartaal een exclusieve papieren krant uit.
Exclusieve interviews en verhalen!
Na twee jaar gratis edities is het vanaf 2022 alleen nog verkrijgbaar als u abonnee bent.
Tifa is actueel, dichtbij en onafhankelijk!
Voor maar 15,- per jaar bent u al lid.U kan abonneren via social@tifamagazine.com
Stuur uw volledige naam, adresgegevens, mail en telefoonnummer naar ons toe ovv Abonnee TIFA Krant.
Exit mobile version