An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Moluccas the Spice Islands

Kruidnagel groeide vroeger alleen maar op vijf kleine vulkanische eilandjes in de wereld, op de Noord-Molukken, waarvan Ternate en Tidore het belangrijkste waren. Vandaar de bijnaam Spice Islands.

Het is de gedroogde, onrijpe bloemknop van de acht tot tien meter hoge kruidnagelboom. De Muskaatboom kwam oorspronkelijk alleen voor op de negen Banda Eilanden. Als de geelachtig oranje vruchten van deze boom gedroogd worden, komt de harde, geurige noot tevoorschijn. Het omhulsel is de foelie.

De Chinese en Arabische handelaren brachten deze exotische specerijen naar hun thuishavens. Deze werden verkocht aan kooplieden uit Venetië en verder verspreid in Europa, het product werd bekend als moeren van Muscat.

Vanwege de hoge waarde van deze specerijen in Europa en de grote winsten die zij opleverden, wilde de hele wereld weten waar het vandaan kwam. Toen dat bekend werd gingen de boten richting de Molukken. Aan het begin van de 16e eeuw kwamen de Spanjaarden en Portugezen aan op de Spice Islands. Niet veel later volgde de Nederlanders en de Britten. Dat leidde tot oorlogen om de Molukken.

Total
0
Shares
Leave a Reply

Your email address will not be published.

Related Posts
Lees verder

Pesona Meti Kei 2021

Donderdag is het festival Meti Kei begonnen. Een cultureel carnaval op de Kei-eilanden. Het festival heeft tot doel…
Lees verder

Het verhaal van Mama Do van Aru

Dolfintje ‘Mama Do’ Gaelagoy werd al meermaals met de dood bedreigd en geïntimideerd. Maar desondanks blijft ‘Mama Do’ door…