An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukken krijgt LED-straatverlichting op zonne-energie

AMBON – De Molukken krijgt op 300 locaties LED-straatverlichting op zonne-energie, de zogeheten Penerangan jalan LED tenaga surya (PJUTS), een gemakkelijke en snelle oplossing voor het implementeren van straatverlichting in gebieden die niet door het elektriciteitsnet worden bereikt of waar het nog niet economisch is ontwikkeld om bijvoorbeeld kabels te trekken.

De Molukse Mercy Barends, lid van de Indonesia House of Representatives, Anggota DPR RI Fraksi PDI-P, Dapil Maluku heeft dit bevestigd. Eind november 2019 verhefde de Indonesische parlementariër van Molukse afkomst haar stem nog tijdens een vergadering in het parlement van de Republiek Indonesië. De 49-jarige politica die haar roots heeft op de Aru-eilanden uitte haar woede over de stroomvoorzieningen in de Molukken, Noord-Molukken, Papoea, West-Papoea en Oost-Nusa Tenggara. Ze eiste daar meer aandacht voor en dat er subsidies naar toe gaan. “Er heerst teveel onduidelijkheid en concrete plannen voor in deze gebieden”, aldus Barends eind vorig jaar. Zie bovenstaande video.

De gebieden met aantal locaties die al zijn genoemd: Ambon-stad (50), Aru-eilanden (80), Midden Molukken (40), Zuidwest Molukken (30), Tanimbar eilanden (30) en Zuidoost Molukken (30).

Bron: Berita Beta

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Strafkamp De Oude Zeug

De lokale Nederlandse omroep voor de kop van Noord-Holland, Noordkop Centraal, besteedt uitgebreid aandacht aan ‘Strafkamp De Oude Zeug’, waar…