An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

De Molukken: ‘Maluku’ gaat nieuwe fase in

Op 11 maart 2019 wordt door de president van de Republiek Indonesië de nieuwe gouverneur van de Molukken geïnstalleerd. Met de inauguratie begint er een nieuwe fase die bepalend is voor de toekomst van de 1000 Molukse eilanden die grenzen aan Timor Leste, Australië en West Papua.

Tijdens de gouverneursverkiezingen werd duidelijk dat de Molukse bevolking massaal heeft gestemd op Murad Ismail en Barnabas Orno. Oud loco-burgemeester Sam Latuconsina was campagneleider van het duo Ismail-Orno. Hij feliciteert de twee met het vertrouwen dat ze hebben gewonnen van de bevolking op de Molukken.

“Murad Ismail wil de armoede bestrijden want de eilandengroep staat in de top 5 van armste provincies van Indonesië. Lage kwaliteit in het onderwijs en tekort aan personeel, hoge werkloosheid, slechte openbare diensten en drugsoverlast zijn zaken die hoge prioriteit hebben”, zo vertelt Latuconsina aan de media.

Al deze problemen zijn in de afgelopen 20 jaar ontstaan na de burgeroorlog. Met de nieuwe gouverneur hopen de mensen op verandering en ontwikkeling, aldus Latuconsina. De oud loco-burgemeester van Ambon zegt dat Murad Ismail en Barnabas Orno allebei veel ervaring hebben in de politiek en experts zijn op hun vakgebied.

Volgens hem hebben alle Molukkers zowel in de Molukken als in het buitenland, de verantwoordelijkheid om de nieuwe leiders te steunen die ervoor moeten zorgen dat de provincie zich beter gaat ontwikkelen dan voorheen.

Zoals de Molukse gezegde “Kalo bukan skarang kapan lai, kalo bukan katong la sapa lai?” Oftewel; het is nu of nooit, als wij het niet doen wie gaat het dan doen? Met andere woorden, verwacht niet teveel van anderen het begint bij onszelf, zo zegt hij.

De hoop is nu gevestigd op de toekomst en de volgende generaties. Latuconsina is er van overtuigd dat met de nieuwe leiders Murad Ismail en Barnabas Orno de Molukken welvarender zal worden.

Bron: Berita Beta

WWW.VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Molukse zanger zingt vloeiend Turks

Patton Latupeirissa is een jonge Molukse zanger uit Jakarta en kreeg in 2009 bekendheid in Indonesië door zijn deelname aan “Idiola Cilik”, een…