An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukkers boos vanwege verklaring gouverneur NTT over Masela-blok

De gouverneur van Nusa Tenggara Timur (NTT), Viktor Bungtilu Laiskodat, zit in het vaarwater van de Molukken, hij eist 5 procent van de opbrengst van het Masela-blok. Leden van het provinciaal parlement, leiders en organisaties in Maluku zijn niet te spreken over de verklaring van de gouverneur over de winsten van het gigantische gasveld.

Voorzitter van de Komisi II DPRD Provinsi Maluku, Saodah Tuankotta Tethol, noemt het absurd. Het Masela-blok behoort tot de Molukkers.

“Dit is onze natuurlijke hulpbron, het behoort aan de mensen toe in Maluku, wat is de reden dat we moeten delen met NTT?”, verteld hij aan Kompas.

“We zullen hoe dan ook protesteren, het is in het belang voor de toekomst van onze Molukse kinderen. Als de regering erop staat het te verdelen, krijg je alleen maar het effect dat we gaan schreeuwen om onafhankelijkheid”, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat Maluku nog steeds onder de armoedegrens lag. Daarom zal de winst van 10 procent worden gebruikt voor infrastructuurontwikkeling en community empowerment.

De provinciale overheid van Maluku (Pemda) heeft Inpex gevraagd om het ​​ontwikkelingsplan voor de toekomst van het Masela-blok in het gebied van Tanimbar, z.s.m. in te dienen. Omdat de provincie daar al sinds juli 2019 op wacht.

Dit werd met harde taal overgebracht door vice-gouverneur Barnabas Orno aan verslaggevers na het openen van de Upstream olie- en gasworkshop door SKK Migas (Indonesia’s Upstream Oil and Gas Regulatory Task Force), in het Santika Premier Hotel in  Ambon donderdag.

Bekijk nu bovenstaande interview: “Timor Leste is nog altijd dichterbij het Masela-blok dan NTT”

Bronnen: Berita Beta, Gatra, Kompas
Foto: Kompas/ Sigiranus Marutho Bere

Total
0
Shares
Related Posts