An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukkers in Papua solidair met gediscrimineerde Papoea’s

Massa protesten in heel West Papua, nadat op 17 augustus Papoea studenten in Surabaya, tijdens de onafhankelijkheidsdag van Indonesië werden bekogeld met stenen. Ook werden ze gediscrimineerd en zijn er mensen ernstig gewond geraakt.

Volgens berichtgeving zouden zij de vlag van Indonesië in een riool hebben gegooid tijdens de viering van de Indonesische Onafhankelijkheidsdag. Er werden meer dan 40 Papoea’s gearresteerd, de campus van de Papoea-studenten werd omsingeld door politieagenten en nationalistische milities, die de Papoea’s voor apen uitmaakten en leuzen riepen zoals ‘Slacht de Papoea’s af’ en ‘Schop de apen eruit’. Uiteindelijk zijn de studenten na negen uurtjes vast te hebben gezeten vrijgelaten door gebrek aan bewijs.

Als reactie zijn boze Papoea’s de straat op gegaan in de hoofdstad Manokwari en hebben ze het regioparlement in brand gestoken. Video’s op sociale media tonen beelden van duizenden demonstranten. Op beeldmateriaal is te zien hoe de Papoea’s borden dragen met de tekst: “Stop racisme”. Ook willen ze dat de regering een onderzoek start naar de politieagenten en milities die de Papoea’s in Surabaya hebben bekogeld en hebben gediscrimineerd. En dat ze daarvoor worden bestraft.

“De mensen in Papua zijn zo boos”, zei Veronica Koman, een mensenrechtenadvocaat in Indonesië, eraan toevoegend dat de protesten waren veroorzaakt door de racistische aanvallen op Papoea’s.

Ook de Molukse gemeenschap die in Papua wonen hebben hun solidariteit getoond. Zie bovenstaande foto. Bekijk hierboven een uitgebreide reportage van Channel News Asia.

Total
0
Shares
Related Posts