An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Moluks restaurant Havendorp in Vlissingen ontvangt burgemeester en delegatie uit Ambon

Gisteravond bracht burgemeester Richard Louhenapessy van Ambon een bezoek aan het Molukse restaurant Havendorp in Vlissingen. De burgemeester is in Nederland voor een werkbezoek voor onder meer het updaten en ondertekenen van een memorandum of understanding (MoU) met Vlissingen, Visit Ambon 2020 en een schoonwaterproject voor in zijn stad.

De burgemeester is niet alleen naar Nederland gekomen. Hij wordt vergezeld door zijn vrouw, Molukse doktoren uit Ambon, voorzitter Ely Toisuta en parlementariërs van Ambon stad en een verslaggever van de Mollucan Times krant. Onze redactie doet verslag.

De delegatie uit Ambon is erg onder de indruk van het restaurant. “Beta bangga!”, (ik ben erg trots), zegt parlementariër Zeth Pormes. Terwijl hij met één van zijn collega’s praat over de grote banner op de muur uit de oude wijk Havendorp in Vlissingen uit de collectie van het Moluks Museum. De prent van Molukse kinderen die zich verzamelen voor een schoolreis, begin jaren zestig.

Wat iedereen van hun opvalt is dat er een constante inloop is van Nederlandse gasten. En dat het restaurant vol is, dat er mensen aan de bar moeten wachten tot er een tafel vrij komt. “Dong suka katong pung makan e” (ze houden van ons eten), zo praten ze enthousiast tegen elkaar. Onder het lekker eten door hoor je ze genieten met “Sadaap!” en “Luar biasa” (buitengewoon), geeft Ely Toisuta nog mee als compliment aan eigenaar Dicky Wattimena.

Tot slot gingen burgemeester Louhenapessy en Dicky Wattimena nog even op de foto. “Zorg ervoor dat de grote foto die daar achter ons hangt erop staat”, zegt de burgemeester er nog bij. “En plaats deze foto in je restaurant, en totziens in Ambon.”

Havendorp schrijft op hun Facebook pagina: “Bijzondere gasten: Hoe mooi en een eer om de Burgemeester van Ambon en delegatie te mogen ontvangen en verwennen met de Molukse keuken uut Vlissingen/Havendorp 😘 Terimah Kasih Wali Kota.”

Pakket: Package deal ‘Ambon Fest Week’ met vliegmaatschappij Garuda Airlines bij Asfalea Travel:

Amsterdam – (via Medan) Jakarta – Ambon – Jakarta – (via Medan) – Amsterdam, incl 1 nacht hotel in de buurt van Cengkareng (heenreis), incl 7 nachten Ambon (Natsepa, City of Santika).

Vertrek data: za 10 oct, zo 11 oct, ma 12 oct (op dinsdag vliegt Garuda Airlines niet), max: 30 dagen (dit ook i.v.m. visum). Terugreis mag flexible maar rekening houdende met max 30 dagen. Prijzen: op basis van gebruik van een twee persoonskamer of eenpersoons toeslag (op aanvraag).

Asfalea Travel vraagt een aanbetaling en de restant reissom mag in termijnen tot de vervaldatum worden voldaan. Dit is ongeveer 6 weken voor de vertrekdatum.

The Natsepa Resort: vanaf € 1.340,- p.p.

Hotel Santika Premiere Ambon: vanaf € 1.305,- p.p.

The City Hotel Ambon: vanaf € 1.270,- p.p.

Uiteraard zijn er ook andere reisschema’s mogelijk. Voor vragen en reserveringen kunt u direct contact opnemen met Asfalea Travel via:

Email: Reservering@asfalea.nl
Telefoon: 020-6239548

Voor vragen en suggesties rondom Visit Ambon 2020 is het mogelijk om een email te sturen naar info@visitambon2020.com.

Total
0
Shares
Related Posts