Molukse coach Elise Tamaëla gaat in 2020 samenwerken met top-tennisster Kiki Bertens

Nederlands succesvolste tennisster en nummer 4 van de wereld, Kiki Bertens, maakte een aantal weken geleden bekend dat ze stopt met haar coach Raemon Sluiter. En verder gaat met de Moluks-Nederlandse Elise Tamaëla.

Onder haar nieuwe coach hoopt ze de top drie van de wereldranglijst te bereiken. Aldus de tennisster in haar eerste interview sinds de breuk met Sluiter. De voormalige Molukse proftennisster Elise Tamaëla was sinds oktober 2018 assistent-coach bij Team Bertens.

Kiki Bertens bereikte in 2019 de historische vierde positie op de ranking, won twee toernooien en behoort nog altijd tot de top tien van de wereld. Het ontbrak haar alleen nog de nummer één-positie en een Grand Slam-titel.

Met Tamaëla aan de zijlijn voelde ze zich beter. ,,Het was rustig, ik kon volledig mezelf zijn. Met haar gaat het allemaal wat natuurlijker”, zo verteld ze aan het AD.

,,Natuurlijk was het moeilijk. Maar ik sta hier honderd procent achter. Raemon wilde altijd dat ik verantwoordelijkheid zou nemen voor mijn carrière. Ik ben er trots op dat ik dit nu heb kunnen en durven doen”, verteld Bertens.

Lees verder onder de banner

Drie kenners over de 27-jarige Bertens en haar huidige coach Elise Tamaëla:

John van Lottum, oud-tennisser en commentator: “Tamaëla kan het wel invullen zoals Bertens dat graag ziet. Ze is een fijn persoon waar Bertens ongetwijfeld goed mee kan samenwerken…”

Kristie Boogert, oud-tennisster en commentator: “Ik denk dat Tamaëla zich wel meer kan verplaatsen in Bertens, omdat het brein van een vrouw anders werkt. Ze is bovendien tactisch goed en rustig en daar is Bertens ook bij gebaat. Ik vond Tamaëla direct al een goede toevoeging aan het team. Ik vrees wel dat men in januari al met de hakbijl klaarstaat om haar te beoordelen. Dat is niet fair, maar gaat denk ik wel gebeuren.”

Groothandel Amboina is sponsor van
Visit Ambon 2020
AMBOINA.NL

Boek uw reis naar de Molukken
Bij de officiële partner van Visit Ambon 2020 
Asfalea Travel

Exit mobile version