An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse Dag draait om saamhorigheid, gezelligheid, het uiten van onze cultuur en waar de mensen kennis maken met Maluku!

Molukse Dag op Kwaku: ‘Het is een lifestyle geworden’, zo luidt de koptekst van AT5. Culturele diversiteit moet gevierd worden, dat is waar het op Kwaku Summer Festival om draait. Het afgelopen weekend trokken weer duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland naar een zonovergoten Nelson Mandelapark om samen te eten en te feesten.

Zaterdag was de vierde editie van de Molukse Dag en daar kwamen Molukkers uit heel Nederland op af. En ook zelfs uit de Molukken. Een bezoeker uit Assen kwam voornamelijk voor de muziek: ‘Er treden Molukse artiesten, helemaal uit Indonesië, op. Daarom ben ik eigenlijk hier’. Een meisje uit Woerden kwam vooral voor de gezelligheid: ‘Gewoon het samenzijn met iedereen. Het lijkt eigenlijk één grote familie’! Een jongeman uit Breda zegt: ‘Voor mij gaat het vooral om de saamhorigheid.’ Ook komt de bekende DJ Orlando aan het woord: ‘Het is niet meer puur Surinaams, Antilliaans of Afrikaans maar ‘nationwide’. Het festival is heel breed geworden waardoor je ook andere doelgroepen bereik met andere behoeftes.’

Zie reportage hierboven.

Bron: AT5

Total
0
Shares
Related Posts