Molukse Dag op Kwaku afgelast

Door de verlenging van de coronamaatregelen is het Kwaku Summer Festival in Amsterdam dit jaar ook van de baan. Dus ook de jaarlijkse ‘Molukse Dag op Kwaku’ gaat niet door in de hoofdstad.

Door het besluit van het Nederlandse kabinet om evenementen tot 1 september vanwege het coronavirus te annuleren is het multiculturele festival nu definitief afgelast. Er is door de organisatie nog kort nagedacht over een latere of minder drukke editie, maar dat bleek niet mogelijk.

Duizenden Molukkers uit zowel het binnen als buitenland komen elk jaar naar Amsterdam op de laatste zaterdag van de maand juli

De Molukse Dag op Kwaku in de hoofdstad zou eigenlijk vijf jaar bestaan. Het lustrum zal dus nu volgend jaar pas gevierd kunnen worden. Zo laat de Molukse organisatie District Nine Five (Daerah Siwa Lima) weten die de dag samen organiseert met het Kwaku Summer Festival.

‘De Molukse Dag op Kwaku is een uitje voor onze gemeenschap in Nederland, elk jaar komen er zelfs Molukkers uit Maluku hierheen. Duizenden hebben zich erop verheugd, maar de hele wereld staat op zijn kop. Dus het is momenteel niet anders’, zegt de organisatie.

AMBOINA.NL

Exit mobile version