An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse dialect en ahaeeee.. in The Voice

Na de eerste Knockouts in The Voice Indonesia liggen Patrick Tahapary en Alberth Matulessy er helaas uit, hun coach Anggun besloot hun niet mee te nemen naar de liveshows. Dit is het derde seizoen van de Indonesische versie van de Voice. 

Miljoenen mensen zaten gisterenavond weer voor de tv in Indonesië om te kijken wie de volgende ronde haalt na de Knockouts. Van de Molukse deelnemers zitten Robinson Tahalele, Pieter Loysa Saparuane en Sandy Orlando Paliaky nog in de race.

Terwijl normaal gesproken op de nationale televisie in het Indonesisch wordt gesproken voert Pieter Loysa Saparuane zijn gesprekken in het dialect van de Molukken. Wat met enthousiasme wordt ontvangen door de coaches. Die er zo nu en dan ook weer Molukse woorden tussen gooien. “Ale pung suara, tuangalaaa..”, zei Titi DJ, waarop met ahaeeee.. uit het publiek werd gereageerd. Een typisch enthousiaste Molukse reactie.

Pieter Saparuane zit bij Team Titi DJ en krijgt de kans om verder te komen. Om de kijkers thuis niet in verwarring te brengen heeft hij zijn dialect aangepast. Bekijk zijn cover hierboven met teamgenoot Anggraini.

Total
0
Shares
Related Posts