An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse dokter eindigt in top 6 van missverkiezing

Mw. dr. Yoan Clara Teken vertegenwoordigster van de Molukken bij de grootste nationale missverkiezing “Putri Indonesia 2020”, was dit weekend van de negenendertig deelneemsters geëindigd in de top 6. De Grand Final vond vrijdagavond plaats in Jakarta de grootste metropool van Zuidoost-Azië.

De Top 6 Finalisten die door de juryleden werden gekozen zijn: Yoan Clara Teken (Molukken), Putu Ayu Saraswati (Bali), Louise Kalista (West Sumatra), Roro Ayu Maulida Putri (Oost-Java), Angel Virginia Boelan (Oost-Nusa Tenggara) en Jihane Almira Chedid (Centraal Java).

Maluku presenteren aan 260 miljoen mensen

De gouverneur van Maluku en zijn vrouw waren er ook bij om Yoan tijdens het event te supporten. Ze heeft iedereen persoonlijk op haar Instagram bedankt die haar achter de schermen hebben gesteund om de Molukken te presenteren voor het grote publiek. Naast de gouverneur bedankte ze de regionale regering van de Molukken en de overheid in Ambon stad (Pemkot). De lokale autoriteiten van de Tanimbar-eilanden en de Molukse ambassadeur Djauhari Oratmangun van Indonesië in China en Mongolië. Die voorheen ook ambassadeur was in Rusland, waar zij heeft gewoond en is afgestudeerd.

Lees verder onder de banner

Roots op Seram en Tanimbar

Yoan Clara Teken (25) is geboren en getogen in Ambon. Haar vader, Andreas Teken, heeft zijn roots op het eiland Seram. Haar moeder Kristina Yempormasse is afkomstig van de Tanimbar-eilanden. Ze is er dan ook erg trots op dat ze veel steun heeft gekregen van de gemeenschap.

TERIMA KASIH: “Pemerintah Kab. Kepulauan Tanimbar, atas dukungnya kepada Puteri Tanimbar ini. Juga kepada Wakil I Ketua DPD-RI Bpk. Nono Sampono (ktg bapa Tanimbar) terimakasi telah hadir di malam final kemarin, Bpk Dubes Indonesia Djauhari Oratmangun (ktg Bp Tanimbar) atas dukungnya yg sampai2 H-1 sempatkan vcall utk menymangati.”

-Yoan Clara Teken, model en dokter

Yoan is arts van beroep en afgestudeerd aan de Universiteit van Sechenov in Rusland de First Moscow State Medical University. En ze spreekt ook vloeiend Russisch. Verder zet ze zich vrijwillig sociaal maatschappelijk in op de Molukken. Op de foto hierboven helpt ze kinderen die slachtoffer zijn geworden van de aardbeving in 2019.

De vrouw van de gouverneur van Maluku, Widya Murad Ismail, is vanaf begin af aan al onder de indruk van Yoan’s profiel. Omdat ze volgens haar een sterke persoonlijkheid heeft. “Ze is intelligent, maar ook bescheiden. Het is een moeilijke competitie, waarin de concurrentie en druk erg groot is. Het is dan ook een opmerkelijke prestatie die gewaardeerd mag worden”, zegt ze.

“In de toekomst kunnen wij ons voor het evenement ‘Puteri Indonesia’ nog beter voorbereiden. Ik ben optimistisch. De Molukken heeft de potentie om in de komende jaren de top drie te bereiken”, aldus de gouverneur’s vrouw.

De uiteindelijke winnares is Ayu Maulida Putri. Zij komt uit Oost-Java en mag dit jaar Indonesië vertegenwoordigen op het grootste internationale beauty-evenement van de wereld Miss Universe.

Bekijk nu de nieuwe hit single ‘Candu’
Van deze twee Molukse artiesten!

Link op YouTube: https://youtu.be/Z3ZL40Cg-fo

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020
Amboina.nl

Total
0
Shares
Related Posts