An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse dorpsbewoners en studenten riskeren dagelijks hun leven over levensgevaarlijke rivieren

AMBON – Rivieren steek je veilig over via een brug. Oversteken zonder brug kan een gevaarlijke onderneming zijn, vooral in onherbergzame gebieden waar weinig bruggen zijn. Ook de Molukken kampt met infrastructuurproblemen. Zo’n 85 procent van het gebied bestaat uit water.

Jaarlijks gebeuren er ernstige ongelukken, soms met dodelijke afloop. Lokale mensen in afgelegen gebieden moeten soms kilometers lopen om ergens te komen en hebben de kans om meegesleurd te worden, komen vast te zitten, raken onderkoeld of verdrinken als zij in een rivier terecht komen.

Een opmerkelijke tafereel werd vastgelegd op het Molukse eiland Buru, foto’s van het oversteken van een vrouw en haar baby van 8 maanden oud gaan nu viraal. Op de beelden is te zien hoe ze zich aan een touw vastklamp boven het woeste water. “Vijf jaar geleden beloofde de huidige regent, Tagop Soulisa, een noodbrug. Maar die staat er nog steeds niet”, verteld Fendy Nurlatu aan The Jakarta Post.

Student Melky Solisa van de Pattimura-universiteit doet zelfs een oproep aan de Indonesische president via de krant: “Beste president, kijk alstublieft naar ons om, we lijden door het gebrek aan vrijheid. Ook al viert Indonesië binnenkort 75 jaar onafhankelijkheid, wij zijn nog niet onafhankelijk.”

Om naar school te kunnen gaan moeten sommige leerlingen in Seram dagelijks een gevaarlijke rivier oversteken. Dat verhaal leest u in de link hieronder. Waar u ook beelden kan zien van de sterke stromingen.

Lees het hele artikel in The Jakarta Post
Lees ook: Studenten in de Molukken helpen elkaar gevaarlijke rivier oversteken om op school te komen

Total
0
Shares
Related Posts