An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse film ‘Salawaku’ op filmfestival in Berlijn

De Molukse film ‘Salawaku’ zal vertoond worden tijdens een Indonesisch filmfestival in theater Babylon in Berlijn. Een maandelijks filmprogramma onder de naam Cinema Indonesia. Daarnaast draaien ze in het filmtheater ook producties uit India en Spanje. De bioscoop is speciaal ingericht voor liefhebbers van buitenlandse films. 

Salawaku is een dramafilm wat zich afspeelt op de Molukken. Het oogverblindende landschap van de Pacifische eilandengroep vormt de achtergrond voor een subtiel en ingetogen gebracht, maar ondertussen hartverscheurend, verhaal.

Het verhaal gaat over de kleine Salawaku die om mysterieuze redenen zijn zus Binaiya is verloren en als weeskind alleen in zijn geboortedorp achterblijft. Hij besluit op eigen houtje zijn zus te gaan zoeken. Zijn vermoeden is dat zij zich bevindt in het plaatsje Piru op het nabijgelegen eiland Seram.

Op zijn avontuur treft het Molukse jongetje een Indonesische jonge vrouw aan, die levensmoe lijkt te zijn. Het koppel besluit samen op pad te gaan, want ze zijn onder de hete zon niet alleen op zoek naar Salawaku’s verloren zus, maar ook naar hun eigen plek op deze wereld.

De film was in 2016 genomineerd op het Tokyo International Film Festival en Indonesian Film Festival. Tijdens de viering van de 10e editie van de Aziatische filmfestival CinemAsia in Amsterdam werd Salawaku ook geselecteerd en vertoond.

Tevens is de film gebruikt op middelbare scholen in de stad Melbourne in Australië. Dit in het kader van Australische kennismaking met Melanesische eilanden in Oost Indonesië.

 

Bron: The Jakarta Post

WWW.VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts