An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse film vertoond op scholen in Melbourne

De film Salawaku is vertoond op middelbare scholen in de stad Melbourne in Australië. Dit in het kader van kennismaking met Indonesië. Het oogverblindende landschap van de Molukken vormt de achtergrond voor een subtiel en ingetogen gebracht, maar ondertussen hartverscheurend, verhaal.

Het verhaal gaat over de kleine Salawaku die om mysterieuze redenen zijn zus Binaiya is verloren en als weeskind alleen in zijn geboortedorp achterblijft. Hij besluit op eigen houtje zijn zus te gaan zoeken. Zijn vermoeden is dat zij zich bevindt in het plaatsje Piru op het nabijgelegen eiland Seram.

Op zijn avontuur treft het jongetje een andere jonge vrouw die haar leven in de steek heeft gelaten. Het koppel besluit samen op pad te gaan, want ze zijn onder de hete Molukse zon niet alleen op zoek naar Salawaku’s verloren zus, maar ook naar hun eigen plek op deze wereld.

De film was in 2016 genomineerd op het Tokyo International Film Festival en Indonesian Film Festival. Tijdens de viering van de 10e editie van de Aziatische filmfestival CinemAsia in Amsterdam werd Salawaku ook geselecteerd en vertoond.

 

Bron: Detik

Total
0
Shares
Related Posts