An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

De Molukse kappersbranche groeit!

Als je al een tijdje aan het backpacken bent door de Molukken, is de kans groot dat je haar nergens naar zit. Maar zodra je weer in Ambon bent, dan hoef je daarover geen zorgen meer te maken!

Er zijn steeds meer kapperszaken in Ambon stad. De afgelopen 3 jaar zijn er ongeveer 30 kapperszaken bijgekomen. Het aantal zelfstandige kappers is ook toegenomen. Hier vallen de thuiskappers en de kleine salons aan huis onder.

“De Molukken kent binnen een korte tijd een recordaantal kappers. Molukse kappers willen hun skills naar een hoger niveau brengen, ook zijn ze leergierig. Zonder opleiding knippen ze als professionals. Door de goede reputatie zijn ze gewild op de arbeidsmarkt in Indonesië”, zo verteld Jhuan Zelf Hair Style, één van de bekende lokale hairstylisten (zie foto hierboven).

Molukkers zijn Trendsetters

Tegenwoordig zie je overal in de hoofdstad van de Molukken perfect opgeschoren kapsels, rebelse creaties en tot in de puntjes uitgewerkte overloop en contouren. Molukkers zijn sinds vroeger al echte trendsetters. Van de ‘lang haar dragende Molukkers’ tot ‘spikes’ en de ‘knotjes achterop het hoofd’ in combinatie met opgeschoren zijkanten. Deze trend was al lang voordat het in Nederland en Europa bekend werd populair in de Molukken en bij Molukkers in Nederland. In het westen noemen ze het de Man Bun herenkapsel en is de afgelopen jaren enorm toegenomen in populariteit.

Foto’s: Een historische foto van een Molukse kapper/ en een foto van een hedendaagse kapperszaak in Ambon.

Geen tijd om naar de kapper te gaan? Jhuan Zelf Hair Style komt bij u thuis of waar u verblijft, in Ambon en omgeving. Tel: +62 822-3865-4869

Official Merchandise – Visit Ambon 2020
Bij Moluccan Islands!

‘AMBON FEST WEEK’
17 – 24 OKTOBER 2020
Pattimura Park – Lapangan Merdeka

 VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts