An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse kinderen met verschillende religieuze achtergrond geven ukulele miniconcert in Ambon

Op het Lapangan Merdeka in Ambon werd deze week ter gelegenheid van de Ramadan het muzikale miniconcert ‘For Katong Samua’ gegeven door de provinciale overheid. Tientallen jonge kinderen met een verschillende religieuze achtergrond speelden muziek op de ukulele, met de rebana en tamboerijn.

De kinderen afkomstig uit de dorpen Waihaong en Amahusu speelden vlekkeloos op het snaarinstrument en percussie. Ook het gezang was ontroerend. Honderden toeschouwers die op de tribunes stonden, werden overdonderd door de muzikale vaardigheden van deze kinderen. En een mix van Pacifische en Arabische klanken.

Ook werd er aandacht besteed aan kunst, poëzielezingen en dans van getalenteerde jonge kunstenaars in Ambon. Het mini Ramadan-concert is niet alleen bedoeld voor het islam-geloof, maar om de artistieke karakter en de eenheid van de stad te verrijken met jonge kunstenaars van verschillende religies.

“Door activiteiten als deze behouden we de Bakukele-traditie voor de komende generaties”, aldus Latuheru, de secretaris van de gemeente Ambon. De Arunese journalist Rudi Fofid en Keiese reggae zanger Rio Efruan droegen ook hun steentje bij aan dit project.

UNESCO

Tevens wordt er aangewerkt om zoveel mogelijk Molukse ukulele spelers te verenigen. En de muzikale vaardigheden te promoten op het eiland om Ambon te ondersteunen de erkenning te krijgen als Wereldmuziekstad van UNESCO.

Bronnen: Mollucas Times, Teras Maluku, Kumparan

OFFICIAL PARTNERS & SPONSORS

VISITAMBON2020.COM

Total
0
Shares
Related Posts