Molukse Moskee An-Nur: ‘Het maakt niet hoe je eruitziet, je bent in de moskee voor een hoger doel. Dat verenigt al die culturen’

De moskee An-Nur in Waalwijk, gelegen pal naast de A59. In 1989 in opdracht van het voormalige ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur à 1,3 miljoen gulden (590.000 euro) gebouwd voor de Molukse moslimgemeenschap in Waalwijk.

Er wordt momenteel nagedacht over verduurzamen, dus zonnepanelen op het dak. Een goed gevulde portemonnee is te danken aan de gelovigen: de moskee An-Nur krijgt geen cent subsidie. Dus moeten de moslims van de Molukse gemeenschap in Waalwijk het gebedshuis helemaal zelf bekostigen.

Penningmeester Fâris van de Lisdonk, wiens vader Nederlands en moeder Moluks is vertelt aan het Brabants Dagblad: ,,Onze moskee wordt vanuit de hele moslimgemeenschap goed gewaardeerd. Bosniërs, Afghanen, Marokkanen, Egyptenaren, Indonesiërs, Turken: het is een heel divers gezelschap. Met het vrijdaggebed is het erg druk. Dan komen er wel vierhonderd gelovigen en zitten de ruimtes helemaal vol.” En: ,,Al die culturen zie je ook terug in de kleding. Prachtig is dat. Het maakt niet hoe je eruitziet, je bent in de moskee voor een hoger doel. Dat verenigt al die culturen.”

Lees verder in het Brabants Dagblad.

Exit mobile version