An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse moslims ondersteunen wederom christenen met Kerstmis

https://youtu.be/l7QF0uovBi0

De kerstviering in de Molukse hoofdstad Ambon werd gisteren op kerstavond druk bezocht. Met een vuurwerkshow rond klokslag twaalf uur wensten duizenden mensen elkaar op de straten een zalig Kerstfeest. Hierboven een korte reportage van iNews Maluku.

Voor het vuurwerk leek het even verlaten, omdat christenen thuis waren om met hun families te bidden. En er kerkdiensten waren voor de geboorte van Jezus Christus. Het vuurwerk dat meer dan een uur duurde, zorgde voor veel smog in de lucht.

Tijdens het jaarlijkse ‘Operatie Lilin’ om de veiligheid rondom kerst en nieuwjaar te garanderen in Indonesië, zijn er dit jaar weer veel militairen en politiemensen ingezet. De burgemeester van Ambon, Richard Louhenapessy, zei dat alles in zijn stad soepel is verlopen.

De burgemeester was wederom blij met de betrokkenheid van andere religieuze gemeenschappen, die kerstactiviteiten ondersteunen. Sinds 2010 helpen jeugdmoskeeën en moslimorganisaties met het opknappen van een aantal kerken en het beveiligen tijdens christelijke feestdagen.

Ook de aankomend gouverneur van de Molukken hield een kersttoespraak gisteravond.

Yth. Basudara Kristiani yang tidak dapat beta sebutkan satu persatu. Dengan segala hormat dan kerendahan hati, perkenankan beta sekeluarga mengucapkan “SELAMAT MERAYAKAN HARI NATAL 25 DESEMBER 2018 & TAHUN BARU 2019”. Semoga Natal membawa damai untuk katong samua. Tuhan YME Berkati Maluku. Amin.

*Murad Ismail dan Keluarga*

Met alle respect en nederigheid wens ik alle christenen een vrolijk Kerstfeest en iedereen alvast een gelukkig Nieuwjaar namens mij en mijn familie, liet Murad Ismail via Facebook weten.

Voorzitter Iklhas Rumalesin van de Jeugdmoskee in Waihaong zei het volgende: “We willen laten zien dat wij in Maluku zo met elkaar omgaan. Onze waarden van broederschap is enorm sterk dat teruggaat naar onze voorouders”.

Volgens vicevoorzitter Sipahelut van de Silo-kerk is de samenwerking tijdens religieuze feestdagen een traditie geworden. Omdat, tijdens Eid al-Fitr, de christelijke jeugd hetzelfde doet. Mede dankzij onze Pela Gandong is de band tussen moslims en christenen zo sterk. “Deze oeroude traditie tussen dorpen en eilanden verenigt ons”, zei hij.

 

Bronnen: iNews Maluku, Kompas, Tempo, Gatra

Total
0
Shares
Related Posts