An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse politica Mercy Barends: Aandacht voor gehandicapte kinderen en weduwen in de Molukken

De Molukse politica Mercy Barends staat bekend dat ze op komt voor de armere bevolking. Afgelopen kerst bracht ze persoonlijk kerstpakketjes langs bij gehandicapte kinderen in Ambon. Ook ontmoette ze 100 weduwen van verschillende religies in de katholieke kerk in Ambon stad. En gaf ze hun pakketten met basisbehoeften.

Eind november 2019 verhefde de Indonesische parlementariër van Molukse afkomst haar stem nog tijdens een vergadering in het parlement van de Republiek Indonesië. De 49-jarige Mercy Barends die haar roots heeft op de Aru-eilanden uitte haar woede over de stroomvoorzieningen in de Molukken, Noord-Molukken, Papoea, West-Papoea en Oost-Nusa Tenggara. Ze eist dat daar meer aandacht aan wordt besteedt en subsidies naar toe gaan. “Er heerst teveel onduidelijkheid en concrete plannen voor in deze gebieden”, aldus Barends.

  • De Molukse politica met weduwen tijdens kerst 2019

Aangezien de Molukken tot één van de gebieden behoren die vatbaar zijn voor aardbevingen, moeten zowel de centrale als regionale regering in de toekomst met alle scenario’s rekening houden, vindt Mercy Barends. Ze maakt zich dan ook sterk dat hier speciale aandacht aan zal worden besteedt in de politiek.

Aardbeving

Op 27 september 2019, een dag na de verschrikkelijke aardbeving in de Midden-Molukken heeft de hulporganisatie van de politica Rumah Aspirasi Masyarakat Maluku ‘Mercy Chriesty Barends’, de getroffen gebieden op Ambon bezocht om de noodtoestand te onderzoeken. Een dag later hebben ze de eerste hulpbehoeftes geleverd aan een aantal tijdelijke opvanglocaties. De prioriteit van de organisatie komt op de eerste plaats voor diegenen die echt getroffen zijn door de ramp. En kijken nu verder naar mensen die gevlucht zijn uit angst en in tentenkampen leven.

  • Victor Soukotta, directeur van de hulporganisatie Rumah Aspirasi Masyarakat Maluku ‘Mercy Chriesty Barends’

In bovenstaande video leest ze een quote voor van de gerespecteerde Award winnares van de Goldman Environmental Prize en Yap Thiam Hien Award (voor mensen die bijdragen aan mensenrechtenkwesties in Indonesië), Papoease activiste Mama Yosepha.

Newangkawi Mountain (dat bekend staat als Freeport in Papoea) is me
Wanagong Lake is my feet
The air is my soul and the sea is my backbone
The land is the mountain is my whole body
You have destroyed my virginity
You have eaten my body
Wich part of my body that you’ve not eaten and destroy yet..
You bite me piece by piece
Ooh, you are still eating me, aren’t you?
Please. Respect my land and my body!

-Mama Yosepha

Hulpbronnen: Antara, Gesuri, Antara, TVR Parlemen
Foto: Antara/ Jimmy Ayal

Total
0
Shares
Related Posts