An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse studenten ambitieuzer dan ooit tevoren

Molukse studenten zijn meer met hun carrière bezig dan ooit tevoren. Het blijkt dat studenten van Molukse komaf veel ambitieuzer en meer met hun carrière bezig zijn dan andere eveneens kleine etnische groepen in Indonesië. 

Ze volgen het nieuws in Indonesië op de voet. Ze zijn politiek actief en maatschappelijk betrokken. Molukse studenten organisaties en verenigingen zetten zich in voor het welzijn en de vooruitgang van Maluku.

De economie van de Molukken groeit sneller dan de rest van Indonesië, dat zorgt voor werkgelegenheid, maar daarvoor heb je wel goed opgeleide mensen voor nodig. Anders gaat veel werk naar mensen van buitenaf de Molukken.

Daarom oriënteren Molukse studenten zich al ruim voor hun afstuderen op de arbeidsmarkt. Deze generatie studenten, willen namelijk de ondernemers en leiders van de toekomst worden. Ze worden gestimuleerd door de provinciale overheid om als Molukkers het eilandenrijk zelf op te bouwen.

Bijbaan

Veel studenten hebben een bijbaantje in de horeca, een bijbaan in de horeca staat goed op de cv. Bovendien leren ze veel verschillende mensen kennen en wordt er veel Engels gesproken. Ook zie je veel studenten live-muziek spelen in hotels waar ze hun talenten kunnen benutten als semi-prof muzikanten.

Hun motto voor in de toekomst is ‘Bangon Maluku’: Het is tijd om de Molukken op te bouwen.

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pesona Aru 2018

Pesona Aru op het Molukse eiland Aru is een verrassend festival deze maand. Vol cultuur, muziek en lekker…