An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse uitzendkrachten voor ziekenhuizen in Australië

Het Australische uitzendbureau Global Labour Solution heeft een memorandum of understanding (MoU) met de gemeente Ambon getekend, om ziekenhuispersoneel te werven voor in Australië. Van de in eerste instantie 30 krachten is het aantal nu verdubbeld naar 50. Dat melden verschillende Indonesische media. 

De Australiërs zijn namelijk onder de indruk van de Molukse jongeren uit Ambon die in de rij staan voor een baan bij de onderburen. De uitzendkrachten in Ambon zijn gemotiveerd, enthousiast en gedreven. Zo laat de Australische uitzendbureau weten. Totaal hadden er zo’n 71 jongeren zichzelf opgegeven.

“Ze krijgen cursus in het Engelse taal en zullen vier weken worden getraind, daarna gaan ze drie weken stage lopen. Als zij het traject goed doorlopen worden er visums en werkvergunningen voor hun geregeld. Met een maximumcontract van 2 jaar”, zo legt Linda Reeves uit, de directeur van Global Labour Solution. Van de 50 krachten zitten er al 25 in Australië.

Volgens burgemeester Louhenapessy is dit een mooie vooruitgang voor ambitieuze jongeren uit Ambon. “Hiermee bewijzen we dat we inzetbaar zijn in het buitenland. Dat buitenlandse overheden een beroep op ons kunnen doen. Niet alleen voor steden in Australië, maar ook voor bijvoorbeeld een stad als Amsterdam. Op deze manier kunnen onze burgers ervaringen opdoen en het mee terugnemen naar de Molukken.”

Bronnen: Republika, Satu MalukuInfo-AmbonRadio DMS

Total
0
Shares
Related Posts