An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse visexpositie ter gelegenheid 350 jaar Vrede van Breda

In de maanden juni tot en met september 2017 herdenkt en viert men dat 350 jaar geleden de Vrede van Breda werd bekrachtigd. De Vrede van Breda had invloed op de machtsverhoudingen en de wereldhandel. Waarbij de Molukken ook een belangrijke rol speelde.

Het Indonesische consulaat in New York is met het idee gekomen om een grote tentoonstelling over visserij (seafood) uit de Molukken op te zetten, rondom de viering van 350 jaar Vrede van Breda.

Een functionaris van het consulaat heeft dat tijdens een bezoek aan Ambon laten weten. De Vrede van Breda (1667), was het verdrag dat gesloten werd in Breda tussen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, Engeland en Frankrijk.

Met het verdrag kwam een einde aan de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog waarbij het Nederlandse Nieuw-Amsterdam, later New York officieel aan de Engelsen werd overgedragen. De Bovenwindse eilanden en het Molukse eiland Run bleven bij de Republiek.

Suriname werd eigendom van de Zeeuwen, Zeeland veroverde vlak voor de Vrede het Zuid-Amerikaanse land op de Engelsen. Een aantal west Afrikaanse forten bleven ook in het bezit van de Republiek en werden gebruik voor de slavenhandel. De Fransen kregen Acadië terug in Noord Amerika.

Total
0
Shares
Related Posts