An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse vrouwelijke soldaat krijgt onderscheiding

BANDUNG – De KOWAD, voluit Korps Wanita Angkatan Darat, is opgericht in 1961 en de vrouwelijke tak van het Indonesisch Nationaal Leger. Ieder jaar studeert er weer een lichting af en gaat er een onderscheiding naar de best presterende student. Die valt dit jaar ten deel aan de Molukse Serda Nurjanah Ohorella uit Ambon, de Molukken.

Om het donkergroene uniform te kunnen dragen moet men eerst een hele zware training afleggen die niet voor iedereen is weggelegd. De deelnemers aan de militaire opleiding bestonden uit 221 geselecteerde vrouwen afkomstig uit heel Indonesië. Serda Ohorella is erin geslaagd om de beste rankings te behalen. De diploma-uitreiking vond plaats op het ceremoniële veld in Bandung Pusdikkowad.

Serda is geboren in het Ambonese dorp Tulehu op 16 september 1999 en is de dochter van trotse ouders Sayuti Ohorella en Eda Ohorella. “De behaalde resultaten is het resultaat van hard werken en ook van de gebeden van iedereen uit de gemeenschap”, laat de familie weten in Ambon. Momenteel richt de 21-jarige zich op een promotie binnen de KOWAD.

 

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

Total
0
Shares
Related Posts