An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Molukse zanger Glenn Fredly overleden

JAKARTA – De Molukse superster en icoon Glenn Fredly is op 44-jarige leeftijd overleden aan een herseninfarct. Op woensdag 8 april 2020 om 19.00 uur (lokale tijd). Hij was een belangrijke gezicht van de Molukkers die in Indonesië wonen.

Glenn Fredly Deviano Latuihamallo was één van de bekendste en succesvolste Molukse popzangers. Hij werd met name populair in midden jaren ’90, toen hij zijn carrière startte en zich voornamelijk ging richten op pop en jazzmuziek. Met zijn kenmerkende hoedjes, petjes en zwoele soulstem, kreeg hij verschillende grote muziekprijzen.

Ook zette hij zich in voor Molukse en Papoease politieke gevangenen. En vroeg hij aandacht voor de inheemse bevolking en gronden op de Molukken. Hij is vanaf het begin van zijn carrière uitgegroeid tot een grootheid in Indonesië.

Dit jaar zou hij eigenlijk tijdens het Ambon Fest Week in oktober, in de Molukken, zijn 25-jarige jubileum vieren met een groot concert. In het teken van Visit Ambon 2020.

Namens het hele team van Tifa Magazine willen wij Glenn Fredly ook bedanken voor zijn support aan ons blad. We zullen zijn legacy in leven houden. En willen zijn gezin, familie en naasten condoleren met het grote verlies.

RIP Glenn Fredly, a true star!

Glenn Fredly Deviano Latuihamallo heeft op 28 februari 2020 zijn eerste kindje gekregen. Met zijn vrouw, Mutia Ayu, met wie hij op 19 augustus 2019 in het huwelijksbootje was gestapt. Naast artiest en muziekproducer was hij ook filmproducent. En maakte hij de film Cahaya Dari Timur – Beta Maluku. Ook droeg hij zijn steentje bij aan de realisatie van Ambon City of Music als wereldmuziekstad van UNESCO.

Total
0
Shares
Related Posts