Molukse zangtalenten internationaal in The Voice

3 Peserta Asal Ambon Yang Lolos The Voice Indonesia 2018

In bovenstaand filmpje vier Molukkers die de jury van The Voice Indonesië hebben weten te overtuigen met hun uitgekozen nummers in de Blind Auditions. Het derde seizoen van The Voice Indonesia.

In Nederland doet op dit moment Debrah Jade mee in de liveshows. En in Indonesië zijn het Patrick Tahapary en Alberth Matulessy, Robinson Tahalele, Sandy Orlando Paliaky en Pieter Loysa Saparuane die als Molukse deelnemers op het grote podium zich mogen bewijzen.

Zowel in Nederland als in Indonesië hebben Molukse zangtalenten de afgelopen jaren prachtige prestaties neergezet. Onder andere Vinchenzo Tahapary is na The Voice of Holland een grote ster geworden in Nederland. En werd Yosina Roemajauw op 11-jarige leeftijd winnares van The Voice Kids.

Tijdens het eerste seizoen (2012) van The Voice Indonesia zat niemand minder dan Molukse RnB zanger Glenn Fredly in de jury. En vorig jaar werd Jimi Bellmartin de eerste winnaar van The Voice Senior.

De Indonesische zangeres Anggun die ook in Frankrijk en Europa grote hits heeft gescoord is nu één van de juryleden. In 2012 vertegenwoordigde ze Frankrijk op het Eurovisie Songfestival. Anggun die tevens in 2014 de World Music Awards won als best verkochte Indonesische artiest lijkt gefascineerd te zijn door de zangtalenten uit de Molukken. Zo blijkt uit haar reacties.

“Als mensen van Ambon beginnen te zingen krijg ik gewoon altijd kippenvel”, aldus Anggun.

Exit mobile version