Murad Ismail, strijd tegen armoede Molukken

https://youtu.be/7LERtu-OorE

In 2018 stond de Molukken op nummer vier als armste provincie van de 32 provincies in Indonesië. En van 2011 tot 2017 stond het op nummer 3 van de armste provincies. Nu Murad Ismail gouverneur wordt van de Molukken, hopen velen dat Ismail en zijn regering zullen werken aan hun plicht om de bevolking te helpen die te maken hebben met armoede en onrecht.

De nieuwe gouverneur zal in maart dit jaar officieel geïnstalleerd worden. De in Ambon geboren en getogen Molukse oud-politie baas heeft tijdens de gouverneursverkiezingen de kans aangegrepen om te laten zien dat hij ook de armere bevolking iets te bieden heeft.

“Als je eens weet hoe rijk wij zijn aan natuurlijke grondstoffen, gas, vis en goud. En dan toch in armoede leven?” De aankomend gouverneur heeft daar zijn vraagtekens bij en over het beleid in de regio. “Ik voel me geroepen om terug naar de Molukken te gaan.”

Ismail zal na officieel te zijn geïnstalleerd de bureaucratie grondig herzien. Twee hebben de  hoogste prioriteit: het toerisme en onderwijs. Er zal een nieuwe hoofd van toerisme en hoofd van onderwijs komen. Dat maakte hij vorig jaar november bekend.

“Voor het toerisme hebben we mensen nodig met voldoende capaciteiten, die lokale en buitenlandse toeristen kan interesseren om naar Maluku te komen, niet zoals vandaag”, zei Murad.

Daarnaast wilt hij mensen hebben met integriteit die het onderwijs in Maluku kunnen bevorderen. En zal hij alleen mensen werven die professioneel genoeg zijn om op strategische posities gezet te worden.

“Wil je met mij werken, moet je serieus zijn”

De verantwoordelijkheid van zijn functie als de hoogste baas van de Indonesische speciale politietroepen Brimob zou dit jaar gaan eindigen omdat hij met pensioen zou gaan. Maar de twee sterren generaal voelt zich ook verantwoordelijk voor de Molukken, zegt hij. Daarom is hij voor gouverneur gegaan. In bovenstaand filmpje vijf prioriteiten van de nieuwe gouverneur Murad en vice-gouverneur Barnabas.

“Ik moet dit doen, ik voel me geroepen met de hulp van God. Ik zou me zondig voelen als ik niet terug ga naar de Molukken om het op te bouwen”, aldus Murad Ismail.

Bronnen: Kabar Timur, Intim News, iNews

Exit mobile version